Yeşil Yapı (YYAPI) katılım endeksine uygun mu?

Borsa İstanbul'un inşaat sektörü şirketlerinden Yeşil Yapı (YYAPI) katılım endeksine uygun mu? YYAPI hisse caiz mi, helal mi?

1979 yılında İstanbul'da kurulan Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş., o günden bu yana hem yurt içinde hem de yurt dışında aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye'deki projelerinin yanı sıra, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Letonya, Bosna, Libya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde de birçok başarılı projeye imza atıyor. Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş., uluslararası alanda istikrarlı bir şekilde büyüyen bir firma haline geliyor. Şirket, şu anda Türkiye, Afrika ve Orta Doğu'daki üstyapı ve altyapı projelerine odaklanıyor.

İlk projelerinden biri, Suudi Arabistan'ın Jubail şehrinde deniz suyu arıtma tesisleri için kimyasal depolama üniteleri inşasıdır. Bunu takiben, 1981 yılında Libya'da çiftlik evleri inşaatı projesini üstleniyor. Türkiye ve komşu ülkelerde gerçekleştirdiği projelerle, farklı teknolojik alanlarda faaliyetlerini genişletiyor.

Yeşil Yapı hisselerine borsada yatırım yapmak isteyenler, şirketin katılım endeksine uygun olup olmadığı araştırıyor.

YEŞİL YAPI (YYAPI) KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Yeşil Yapı (YYAPI) katılım endeksine uygun değildir. Şirketin katılım endeksine uygunluk durumu, Borsa İstanbul tarafından yapılacak olan yeni endeks hisseleri güncellemesinde değişebilir.