Vakko Tekstil (VAKKO) hisse katılım endeksine uygun mu?

Borsa İstanbul'da payları işlem gören VAKKO hisseleri katılım endeksine uygun mu? Detaylar Borsa Kafa'da!

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Vakko Tekstil, aynı zamanda Borsa İstanbul'da işlem görüyor. Özellikle son yıllarda hisselerinin yükselişi ile dikkat çeken şirket, sık sık yatırımcıların da araştırdığı firmalardan biri. Vakko'ya yatırım yapmak isteyen yatırımcılardan, dinî hassasiyeti olanlar VAKKO hisselerinin katılım endeksi konusunu da merak ediyor.

VAKKO KATILIM ENDEKSİ

Vakko, Borsa İstanbul tarafından yapılan son açıklamaya göre katılım endeksine uygun bir hissedir. Bu sebeple, VAKKO hisselerine yatırım yapmanın caiz olduğu değerlendirmesine varılmıştır.

Şirket, 2023 yılının 12 aylık bilançosunu açıkladığında Katılım Finans İlkeleri Raporu'nu da yatırımcılarla paylaştı. Konsolide finansal tablosunda, Vakko'nun katılım finans ilkelerine uygun olmayan gelirlerinin oranı %2,31 olarak belirtildi. Bu oran, katılım endeksi kriteri olan %5'in ise altında. Dolayısı ile Vakko hisseleri Katılım Endeksi'nde yer almaktadır.

Öte yandan şirketin esas sözleşmesinde katılım endeksine uygun olmayan faaliyet alanı ve imtiyaz da bulunmuyor. Bu durum da VAKKO'nun Katılım Endeksi kriterlerini karşıladığını gösteriyor.