Uras Kimya halka arz edilecek! URAS halka arz ne zaman?

Kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden Uras Kimya halka arz edilecek. Şirketin halka arz detayları belli oldu. Uras Kimya halka arz ne zaman?

Borsa İstanbul'da bir kimya şirketi daha katılmak için gün sayıyor. Uras Kimya'nın halka arzı için hazırlanan taslak izahname yayımlandı ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun da onayına gönderildi. Uras Kimya'nın halka arzına dair detaylar da netlik kazandı. İşte URAS Kimya'nın halka arzında öne çıkan detaylar!

URAS KİMYA HALKA ARZ NE ZAMAN?

Uras Kimya, 21 Aralık 2023 tarihinde İnfo Yatırım liderliğinde halka arz başvurusunda bulundu. Şirketin 2024 yılı ikinci yarısında halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alması bekleniyor. URAS Kimya'nın 2024 yılında Borsa İstanbul'da işlem görmesi planlanıyor.

URAS KİMYA KAÇ LOT VERİR?

Uras Kimya, halka arzda yatırımcılara toplam 16.200.000 lot verecek. Şirketin halka arzda dağıtım yöntemi ise tamamen eşit dağıtım olacak. Uras Kimya'nın halka arz sonrası Borsa İstanbul'da fiili dolaşım oranı ise çıkarılmış sermayesinin %25,24'ü olacak. Uras Kimya halka arzı birincil piyasada gerçekleştirilecek ve bu halka arza katılmak isteyen yatırımcılar, T1-T2 bakiyelerini kullanabilecek.

Uras Kimya'nın halka arzında toplam 16.200.000 lot tamamen eşit dağıtım olacağından, yatırımcılara kaçar lot düşeceği konusunda da tahmin yürütmek mümkün. Örneğin; halka arza 2 milyon yatırımcı katılırsa ortalama 8 lot, 2 milyon 500 bin yatırımcı katılırsa ortalama 6-7 lot, 3 milyon yatırımcı katılırsa ortalama 5-6 lot dağılımı yapılacaktır.

HALKA ARZ GELİRİ NEREDE KULLANILACAK?

Uras Kimya'nın halka arzında fon kullanım yerleri de belli oldu. Şirketin ortak satışı yolu ile halka arz edeceği paylardan elde edilecek olan gelirinin tamamının kullanım alanı, ortakların kendi tasarrufunda olacak. Sermaye artırımı yolu ile halka arz edilecek olan 11.340.000 lotun geliri ise %60'ı kredilerin kapatılmasında, %40'ı ise ihracat yapılan ülkelerde kendi satış ağının kurulmasında harcanacak.

URAS KİMYA HALKA ARZ DETAYLARI!

Uras Kimya'nın halka arzında fiyat istikrarı planlaması bulunmuyor. Şirket, 1 yıl boyunca sermaye artırımı ve yeni payı satışı yapılmayacağının sözünü veriyor. Öte yandan taslak izahnamede yer alan bilgilere göre ortaklar da yine 1 yıl boyunca yeni pay satışı yapmayacağını taahhüt ediyor.