Tofaş hisse (TOASO) katılım endeksine uygun mu 2024?

Türkiye'nin otomotiv devlerinden Tofaş (TOASO) katılım endeksine uygun mu? TOASO katılımda var mı, hisse caiz mi, helal mi? Tofaş katılım endeksine neden uygun değil?

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Tofaş Otomotiv (TOASO), yükselişi ile yatırımcıların dikkatlerini üzerine çekiyor. Koç Holding'in iştiraklerinden biri olan Tofaş, Türkiye'de otomotiv pazarında da geniş bir yelpazeye hizmet ediyor. Şirket, borsa yatırımcılarının yanı sıra yatırım şirketleri ve aracı kurumlar tarafından da zaman zaman analizlere konu oluyor.

Tofaş hisselerine yatırım yapmak isteyenler de şirket hakkında araştırmalara başladı. Özellikle İslami konuda hassasiyeti bulunanlar, yatırım yapacakları şirketin katılım endeksine uygun olup olmadığını merak ediyor.

TOFAŞ (TOASO) KATILIM ENDEKSİ

Tofaş Otomotiv (TOASO) Borsa İstanbul tarafından yapılan son açıklamaya göre katılım endeksine uygun değildir. Katılım endeksine uygun olmayan hisselere yatırımın ise caiz olmadığı değerlendirilmektedir.

TOFAŞ (TOASO) KATILIM ENDEKSİNE NEDEN UYGUN DEĞİL?

Tofaş'ın katılım endeksine uygun olmamasının sebebi, şirketin esas sözleşmesinde katılım finans ilkelerine uygun olmayan faaliyet bulunmasıdır. Bu sebepten TOASO esas sözleşme tadiline gitmediği sürece katılım endeksinde yer alamaz.