Teknosa (TKNSA) katılım endeksine uygun mu?

Teknosa (TKNSA) katılım endeksine uygun mu? TKNSA hisse caiz mi, helal mi? TKNSA neden katılım endeksine uygun değil?

Teknosa, 2000 yılında Sabancı Holding bünyesinde kurulan, Türkiye'nin önde gelen teknoloji perakendecisidir. Geniş ürün yelpazesiyle elektronik, bilgisayar, cep telefonu, beyaz eşya, küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünleri gibi birçok kategoride hizmet veren Teknosa, hem fiziksel mağazaları hem de online platformu aracılığıyla müşterilerine ulaşır. Yenilikçi ve müşteri odaklı yaklaşımıyla Teknosa, teknoloji ürünlerinde güvenilir bir adres olarak tanınır.

Teknosa (TKNSA), 17.05.2012 tarihinde halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Son zamanlarda yatırımcıların dikkatini çeken şirket, katılım endeksi konusunda araştırılmaktadır.

TKNSA KATILIM ENDEKSİ

Teknosa (TKNSA), Borsa İstanbul'un son açıklamasına göre katılım finans ilkelerini karşılamayan ve BIST Katılım Endeksine dahil olmayan bir şirkettir. TKNSA hisselerinin helal yatırım arayışında olanlar için caiz olmayabileceği değerlendirilmektedir.

TEKNOSA NEDEN KATILIM ENDEKSİNE UYGUN DEĞİL?

Teknosa'nın esas sözleşmesinde Katılım Finansı İlkelerine uygun olmayan faaliyet yer aldığından dolayı şirket katılım endeksine dahil değildir.