Teknoloji şirketi milyon dolarlık imzayı attı!

Borsa İstanbul'un önde gelen teknoloji şirketlerinden Kontrolmatik Teknoloji (KONTR), dikkat çeken bir sözleşmeye imza attı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan sözleşme detaylarını paylaşan şirket, bedelin 15 milyon dolar olduğunu duyurdu.

Borsa İstanbul'un dev teknoloji şirketlerinden biri olan Kontrolmatik Teknoloji, son zamanlarda borsadaki düşüşü ile dikkat çekmişti. Tarihi zirve fiyatı 351 TL olan KONTR payları şu sıralar 220 TL'li fiyatlardan işlem görürken şirketten yeni bir iş anlaşması açıklaması geldi. Kontrolmatik Teknoloji, yapılan iş anlaşmasının detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile yatırımcılara duyurdu. Şirketin açıklamasında, sözleşme bedelinin 15 milyon dolar olduğunun altı çizildi.

Kontrolmatik Teknoloji'nin KAP açıklamasında, "Akfen Holding ve PSA International ortaklığında kurulan Türkiye'nin en büyük limanlarından olan 2,1 milyon TEU konteyner ve 10 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük kapasiteye sahip Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP)'nin Faz – II genişleme projesi kapsamında yapılacak olan kapasitenin artırılması, sahanın genişlemesi ve bu doğrultuda global çapta en büyük liman olma yolunda emin adımlarla ilerleyen MIP'de ana yüklenici olan Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile şirketimiz arasında vergiler hariç 15.000.000,00 Dolar tutarında yapım sözleşmesi 20.05.2024 tarihi itibariyle imzalanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: KAP


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.