TAV Havalimanları (TAVHL) katılım endeksine uygun mu?

Tav Havalimanları katılım endeksine uygun mu? TAVHL hisse caiz mi helal mi? TAV Havalimanları katılım endeksine neden uygun değil?

Borsa İstanbul şirketlerinden TAV Havalimanları, 1997 yılında kurulan ve Türkiye'nin önde gelen havalimanı işletmecilerinden biridir. Şirket, Türkiye'de ve dünya genelinde birçok havalimanını başarıyla işletmektedir.

İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes gibi önemli havalimanlarının yanı sıra, yurt dışında da Gürcistan, Makedonya, Suudi Arabistan, Tunus ve Hırvatistan'da faaliyet göstermektedir. TAV, yolcu hizmetleri, yer hizmetleri, ticari alan kiralama gibi çeşitli alanlarda yüksek kaliteli hizmetler sunmakta ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çalışmaktadır. Dünya genelinde havacılık sektöründe güçlü bir konuma sahip olan TAV, büyüme ve genişleme hedefleriyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

TAVA HAVALİMANLARI (TAVHL) KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

TAV Havalimanları katılım endeksine uygun değildir. Şirket, katılım finans ilkelerini karşılamadığı için bu endekste yoktur. TAVHL hisselerine yatırım yapmanın, katılım endeksinde olmadığı için caiz olmayabileceği değerlendirmesine varılmıştır.

TAV HAVALİMANLARI (TAVHL) KATILIM ENDEKSİNE NEDEN UYGUN DEĞİL?

Katılım endeksinde yer alan şirketlerde bazı kriterler aranır. Şirketin esas sözleşmesinde, kriterlere uymayan faaliyet alanı ve imtiyaz bulunmamalıdır. Bununla birlikte, şirketlerin finansal yapısında İslami açıdan haram görülen gelir ve gider oranı düşük olmalıdır.

TAV Havalimanları'nın esas sözleşmesinde katılım finans ilkelerine uygun olmayan faaliyet bulunduğu için katılım endeksine uygun değildir.