Soybaş Demir Çelik halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Demir çelik sektörünün önde gelen şirketlerinden Soybaş Demir Çelik halka arz edilecek. Soybaş Demir Çelik halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Sermaye Piyasası Kurulu'na bir şirketten daha halka arz başvurusu geldi. Soybaş Demir Çelik'in halka arzı için hazırlanan taslak izahname yayımlandı. Şirketin halka arzına dair önemli detaylar da netleşmiş oldu. Soybaş Demir Çelik halka arz ayrıntıları haberimizde!

Fotoğraf: Soybaş Demir Çelik

SOYBAŞ DEMİR ÇELİK HALKA ARZ NE ZAMAN?

Soybaş Demir Çelik, 5 Nisan 2024 tarihinde Türkiye Sınai Kalkınma Bankası liderliğinde halka arz başvurusunda bulundu. Şirketin 2024 yılı ikinci yarısında Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arz için onay alması ve Borsa İstanbul'da işleme başlaması bekleniyor.

SOYBAŞ DEMİR ÇELİK HALKA ARZ DETAYLARI!

Soybaş Demir Çelik, toplam 62.500.000 lotu halka arz edecek. Şirket, bu lotların 50.000.000 adedini sermaye artırımı, 12.500.000 adedini ise ortak satışı şeklinde halka arz edecek. Soybaş Demir Çelik'in halka arz sonrası Borsa İstanbul'da fiili dolaşım oranı ise çıkarılmış sermayesinin %32,89'u olacak. Bu halka arz, ikincil piyasada ve bireysel yatırımcılara eşit dağıtım şeklinde gerçekleştirilecek.

SOYBAŞ DEMİR ÇELİK KAÇ LOT VERİR?

Soybaş Demir Çelik halka arzda, yatırımcılara toplam 62.500.000 lot verecek. Taslak izahnamesinde yatırımcı grubu bazında tahsisat oranlarına ise yer verilmedi. Şirketin SPK onaylı izahnamesinin yayımlanmasının ardından yatırımcı gruplara kaçar lot dağıtacağı netlik kazanacak.

Fotoğraf: Soybaş Demir Çelik

FON KULLANIM YERLERİ!

Soybaş Demir Çelik'in halka arzında ortak satışı ile halka arz edilecek olan 12.500.000 lottan elde edilecek olan gelirin kullanım yerleri, paylarını halka arz eden ortakların kendi tasarrufunda olacak. Şirketin sermaye artırımı yolu ile halka arz edeceği 50.000.000 lottan gelecek olan fonun kullanım yerleri ise şu şekilde:

Yatırım Finansmanı ve Makine/Ekipman Alımları: %55-60

GES Yatırımı: %15-20

İşletme Sermayesinin Güçlendirilmesi: %25-30

HALKA ARZDA DİĞER DETAYLAR!

Soybaş Demir Çelik halka arzında 15 günlük fiyat istikrarı planlaması yer alıyor. Şirket, 1 yıl boyunca sermaye artırımı ve pay satışı yapmayacak. Ortaklar da taslak izahnamede, 1 yıl boyunca yeni pay satışı yapılmayacağını taahhüt ediyor.

Kaynak: TSKB