SDT Uzay (SDTTR) katılım endeksine uygun mu?

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri (SDTTR) hisse katılım endeksine uygun mu? SDTTR katılımda var mı, hisse caiz mi, helal mi? SDTTR katılım endeksine neden uygun değil?

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (SDTTR), savunma sanayii alanında faaliyet gösteriyor. Şirket, algılayıcı sistemler (Radar, Kızılötesi vb.) ve elektronik harp sinyal işleme ve analiz çözümlerini; görüntü işleme ve analiz yazılımlarını; uydu yer istasyonları, uydu sinyal ve veri işleme ile analiz sistemlerini; hava platformları ve silah sistemleri dahil elektronik ve aviyonik sistemleri; kara platformlarına ait elektronik üniteleri; RF karıştırıcı sistemler, mühimmat güdüm elektroniği ve simülasyon/bilişim sistemlerini özgün ve yerli olarak geliştirmektedir.

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri hisseleri, 2023 yılında Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Şirketin hisselerine yatırım yapmak isteyenler, katılım endeksi konusunda da araştırmalarda bulunuyor. İslami yatırım konusunda hassas davranan yatırımcılar, SDT Uzay'ın katılım endeksinde olup olmadığını merak ediyor.

SDT UZAY (SDTTR) KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

SDT Uzay (SDTTR), katılım endeksine uygun değildir. SDTTR'nin katılım endeksine uygun olmamasından dolayı da hisseye yatırımın caiz olmadığı görüşünü ortaya çıkarmıştır.

SDTTR KATILIM ENDEKSİNE NEDEN UYGUN DEĞİL?

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri'nin 2023 yılı finansal tablosunda katılım endeksine uygun olmayan gelirlerinin oranı %18,74'tür. Katılım endeksinde yer alabilmesi için bu oranın %5'in altında olması gerekiyor. Bu sebeple SDTTR hisseleri katılımda yoktur.