Saat ve Saat halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Türkiye'nin önde gelen saat satıcılarından Saat ve Saat halka arz kararı aldı. Saat ve Saat halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu? Saat ve Saat kaç lot verir?

Borsa İstanbul'a bir şirket daha katılma kararı aldı. Saat ve Saat, halka arz izahnamesini Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına sundu. Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname, kamuoyu ile de paylaşıldı. Saat ve Saat'in halka arzında öne çıkan detaylar haberimizde!

SAAT VE SAAT HALKA ARZ NE ZAMAN?

Saat ve Saat'in halka arz izahnamesinde, 2024 yılının ikinci yarısında halka arzın tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alınması halinde 2024 yılı son 6 ayı içerisinde halka arz edilecek.

SAAT VE SAAT KAÇ LOT VERİR?

Saat ve Saat, 54.777.982 lot sermaye artırımı ve 82.166.972 lot ortak satışı olmak üzere toplam 136.944.954 lotu halka arz edecek. Şirketin halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Yatırımcı grubu bazında tahsisat oranları ise SPK onayının ardından netlik kazanacak.

FON KULLANIM YERLERİ BELLİ OLDU

Saat ve Saat şirketinin halka arzdan elde edeceği net gelirin kullanım alanları da belli oldu. Şirketin taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre halka arz gelirinin %40-50'lik kısmı finansal borç ödemelerinde, %30-40'lık kısmı işletme sermayesinde ve %10-30'luk kısmı yurt içi ve yurt dışı mağaza açılışları ve yenilemelerinde kullanılacak.