Pamukova Elektrik (PAMEL) katılım endeksine uygun mu?

Pamukova Elektrik (PAMEL) katılım endeksine uygun mu? PAMEL hisse caiz mi, helal mi? PAMEL neden katılım endeksine uygun değil?

Pamukova Elektrik, enerji sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir. Enerji üretimi, dağıtımı ve ticareti alanlarında uzmanlaşan Pamukova Elektrik, Türkiye genelinde güvenilir ve sürdürülebilir enerji çözümleri sunmayı amaçlar. Şirket, teknolojik altyapısını sürekli olarak yenileyerek ve sektördeki en iyi uygulamaları takip ederek, müşterilerine kesintisiz enerji hizmeti sağlamayı hedefler.

Pamukova Elektrik (PAMEL) 13.06.2014 tarihinde halka arz edilerek Borsa İstanbul pay piyasasında işlem görmeye başlamıştır. PAMEL son zamanlarda katılım endeksi konusunda araştırılan şirketlerden de biridir.

PAMEL KATILIM ENDEKSİ

Pamukova Elektrik (PAMEL), Borsa İstanbul'un son açıklamasına göre katılım finans ilkelerini karşılamayan ve BIST Katılım Endeksine dahil olmayan bir şirkettir. PAMEL hisselerinin caiz olmayabileceği değerlendirilmektedir.

PAMEL NEDEN KATILIM ENDEKSİNE UYGUN DEĞİL?

Pamukova Elektrik'in 2023 yılı finansal tablosunda Katılım Finans İlkelerine Uygun Olmayan Gelirlerinin Oranı %5'in üzerinde olduğundan dolayı PAMEL katılım endeksine dahil değildir.