Odine Solutions Teknoloji (ODINE) 2024 yılı temettü kararını açıkladı!

Odine Solutions Teknoloji (ODINE), 2024 yılı temettü kararını açıkladı. ODINE temettü verecek mi? İşte detaylar!

Odine Solutions Teknoloji, 14.08.2024 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında, temettü dağıtımı yapılmaması teklifinin oy birliği ile kabul edildiğini duyurdu.

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden biri olan Odine Solutions Teknoloji (ODINE), 2024 yılında temettü dağıtımı yapıp yapmayacağı konusunda merak ediliyor. Şirketin yatırımcıları tarafından araştırılan konu açıklığa kavuştu. Odine Solutions Teknoloji, temettü dağıtımı yapmayacak.

Şirketten yapılan KAP açıklamasında, temettü dağıtımı yapılmaması hususunda detaylı açıklamalara da yer verildi. Yapılan KAP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Şirketimiz, 2023 hesap döneminde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.14.1 sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" uyarınca, Türkiye Muhasebe Standartları/Türkiye Finansal Raporlama Standartları ("TMS/TFRS") ve SPK tarafından belirlenen formatlarla uyumlu olarak hazırlanan ve BDO Denet Bağımsız Denetim Ve Danışmanlık A.Ş. tarafından bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tablolarına göre 250.387.742 TL net dönem karı, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde düzenlenmiş finansal tablolara göre ise enflasyon düzeltmesi öncesi 492.801.443 TL net dönem kârı elde etmiştir.

2023 hesap dönemine ait dağıtılabilir kârın dağıtılmayarak, genel kanuni yedek akçe ayrıldıktan sonra kalan tutarın geçmiş yıl kârları hesabına aktarılmasına Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir.

Yönetim Kurulunun kar dağıtımı yapılmamasına ilişkin kararı Genel Kurulda müzakereye açıldı. Yapılan müzakereler sonucunda, Yönetim Kurulunun 2023 yılı kar dağıtımı yapılmaması ile ilgili teklifi, Genel Kurulun onayına sunuldu.

Yönetim Kurulunun 2023 yılı kar dağıtımı yapılmaması ile ilgili teklifi katılanların oy birliği ile kabul edildi.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla.”