Mopaş Marketçilik halka arz edilecek!

Türkiye'de perakende gıda sektörünün önde gelen şirketlerinden Mopaş Marketçilik halka arz başvurusunda bulundu. Mopaş Marketçilik halka arz ne zaman? İşte detaylar!

Son zamanlarda Sermaye Piyasası Kurulu'na halka arz başvurusunda bulunan şirketlerde sayı çoğalmaya başladı. Zincir marketlerin önde gelen şirketlerinden Mopaş Marketçilik de halka arz kararı alan şirketlerden biri oldu. Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusunu ileten Mopaş Marketçilik'in taslak izahnamesinde yer alan halka arz detayları da belli oldu.

MOPAŞ MARKETÇİLİK KAÇ LOT VERECEK?

Halka arz için hazırlanan taslak izahnamesi yayımlanan Mopaş'ın toplam 67.650.000 lotu halka arz edeceği görüldü. Şirket bu lotların 40.650.000 adedini sermaye artırımı, 27.000.000 adedini de ortak satışı yolu ile satışa sunacak. Mopaş Marketçilik halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Halka arz büyüklüğü SPK onayının ardından netleşecek olan şirketin, halka arz sonrası fiili dolaşım oranı ise %25 olacak. Mopaş Marketçilik'in halka arz fiyatı, yetkili banka ve aracı kurumlar listesi, tahsisat oranları, katılım endeksi konusu ve borsa kodu gibi konular da yine SPK onayının ardından kesinlik kazanacak.

MOPAŞ MARKETÇİLİK HALKA ARZ GELİRİNİ NEREDE KULLANACAK?

Mopaş Marketçilik'in ortak satışı yolu ile halka arz edeeceği paylardan elde edilecek olan gelirin kullanım alanları, pay sahiplerinin tasarrufunda olacak. Şirketin sermaye artırımı yolu ile halka arz edeceği 40.650.000 paydan elde edilecek olan geliri kullanım alanları ise belli oldu.

Mopaş Marketçilik, halka arz yolu ile elde edilecek olan fonun %40-45'ini yeni mağaza yatırımlarında, %15-20'sini güneş enerhjisi santrali yatırımında, %15'ini tarımsal yatırımlarda, %15'ini işletme sermayesinin güçlendirilmesinde, %10'unu ise e-ticaret ve teknoloji yatırımlarında kullanacak.

MOPAŞ MARKETÇİLİK HALKA ARZ NE ZAMAN?

Mopaş Marketçilik'in Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2024 yılı içerisinde halka arz onayı alması bekleniyor. Şirket halka arz onayı aldığında diğer tüm detaylar, web sitemizde okuyucularımızla paylaşılacaktır.