Merit Turizm bedelsiz ne zaman bölünecek 2024?

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Merit Turizm (MERIT), yüzde 1100 oranında bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Merit Turizm bedelsiz ne zaman? MERIT hisse ne zaman bölünecek?

Mevcut sermayesi 28.050.000 TL olan Merit Turizm, %1100 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı açıkladı. Şirket, sermayesini 336.600.000 TL'ye çıkaracak. Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusunu ileten Merit Turizm, Kurul'dan onay beklemeye başladı. Şirket, bedelsiz sermaye artırımında kullanılacak olan 308.550.000 TL'lik fonun tamamını özsermaye enflasyon düzeltme farkları kaleminden karşılayacak.

MERİT TURİZM BEDELSİZ NE ZAMAN?

Merit Turizm, 11.07.2024 tarihinde %1100 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı açıkladı. Şirketin 2024 yılı son çeyreği ya da 2025 yılı ilk çeyreğinde Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alarak bedelsiz sermaye artırımına başlaması bekleniyor.

MERIT NE ZAMAN BÖLÜNECEK?

Merit Turizm hissesi, SPK onayının ardından bölünecek. Şirketin hisse fiyatında %1100'lük bir bölünme gerçekleştirilecek. MERIT yatırımcılarına da aynı oranda bedelsiz hisse senedi dağıtımı yapılacak. Bu işlemlerin tamamının gerçekleşmesi için Merit Turizm'in SPK'dan onay alması gerekiyor. Süreci, mobil uygulamalarımızdan da takip edebilirsiniz.

iOS Uygulama Linki

Android Uygulama Linki


Whatsapp Kanalımıza Katılın. Gelişmeleri kaçırmayın!

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.