Kırlıoğlu Kimya halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Sermaye Piyasası Kurulu'na bir şirketten daha halka arz başvurusu geldi. Kimya sektöründe faaliyet gösteren Kırlıoğlu Kimya'nın taslak izahnamesi yayımlandı. Şirketin halka arz detayları ise netleşmeye başladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son aylarda yoğun mesai harcamaya başladı. Öyle ki; Türkiye'de faaliyet gösteren birçok şirket, halka arz için hazıklıklar yürütüyor. Hazırlıklarını tamamlayan şirketler ise aracı kurumlar liderliğinde tamamlanan taslak halka arz izahnamelerini, SPK'ya iletiyor.

Bu şirketlerden biri de Kırlıoğlu Kimya oldu. Şirketin halka arz detaylarının yer aldığı taslak izahname, Sermaye Piyasası Kurulu'na iletildi. Kırlıoğlu Kimya'nın halka arzında öne çıkan bazı detaylar da netleşmeye başladı. İşte şirketin halka arz ayrıntıları!

KIRLIOĞLU KİMYA KAÇ LOT VERİR?

Kırlıoğlu Kimya, toplam 72.500.000 nominal değerli payı halka arz edecek. Şirketin halka arzında 50.000.000 lot sermaye artırımı, 22.500.000 lot ise ortak satışı şeklinde satışa sunulacak. Bu halka arzın birincil piyasada mı yoksa ikincil piyasada mı gerçekleşeceği henüz netleşmedi. Dolayısı ile dağıtım şekli ya da tahsisat oranları gibi konulara da taslak izahnamede yer verilmedi.

Kırlıoğlu Kimya'nın halka açıklık oranı, halka arz sonrası çıkarılmış sermayesinin %20,71'i olacak. Şirketin halka arzda fiyatı ve halka arz büyüklüğü de Sermaye Piyasası Kurulu onayının ardından netlik kazanacak.

KIRLIOĞLU KİMYA HALKA ARZ GELİRİNİ NEREDE KULLANACAK?

Kırlıoğlu Kimya'nın halka arzında 22.500.000 lot olan ortak satışından elde edeceği gelir, paylarını halka arz eden ortakların tasarrufunda olacak. Geri kalan 50.000.000 lottan elde edilecek olan fonun kullanım alanları ise paylaşıldı. Buna göre Kırlığlu Kimya, halka arz gelirinin %60-70'ini amonyum nitrat üretim tesisi yatırımında kullanacak. Şirket, geri kalan %30-40'lık bölümü de hammadde tedariki ve işletme sermayesi ihtiyacının finansmanında kullanmayı planlıyor.

KIRLIOĞLU KİMYA HALKA ARZ NE ZAMAN?

Kırlıoğlu Kimya, halka arz için hazırlanan taslak izahnameyi Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına sundu. Şirketin 2024 yılı içerisinde SPK'dan onay alarak halka arzı gerçekleştirmesi bekleniyor. Gelişmeler oldukça web sitemizden yayınlanacaktır.