Jantsa yüzde 693,24 bedelsiz sermaye artırımı için onay bekliyor!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden Jantsa Jant Sanayi (JANTS), yüzde 693,24 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay bekliyor. Jantsa bedelsiz ne zaman? İşte detaylar!

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören köklü şirketlerden Jantsa Jant Sanayi, bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Şirketin aldığı bu karar, yatırımcıların gözünü de JANTS hisselerine çevirdi. Jantsa'nın bedelsiz sermaye artırımı detayları ve tarihi de yatırımcılar tarafından araştırılan konulardan biri oldu. Jantsa'nın bedelsiz detayları haberimizde!

%693,24 ORANINDA DEV BEDELSİZ KARARI!

Jantsa Jant Sanayi, 11 Mart 2024 tarihinde bedelsiz sermaye artırımı kararını açıkladı. Kayıtlı sermaye tavanı 900.000.000 TL olan Jantsa, 88.245.000 TL olan sermayesini, 700.000.000 TL'ye çıkarmak için harekete geçti. Şirket, %693,24 bedelsiz sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurarak Kurul'dan onay beklemeye başladı.

JANTSA BEDELSİZ NE ZAMAN?

Jantsa'nın bedelsiz sermaye artırımı için, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay bekleniyor. Şirketin 2024 yılı içerisinde bedelsiz sermaye artırımına onay alması ve bu işlemi gerçekleştirmesi bekleniyor. Gelişmeler oldukça web sitemizden yayımlanacaktır.

HİSSEDARLARA BEDELSİZ PAY DAĞITILACAK!

Jantsa'nın bedelsiz sermaye artırımında yatırımcılara da pay dağıtımı gerçekleştirilecek. Portföyünde JANTS hissesi olan yatırımcılar, bedelsiz bir şekilde yeni pay sahibi olacak. Örneğin; 100 JANTS hissesi olan bir yatırımcıya 693,24 hisse daha tanıtılacak. Jantsa'nın Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerinde fiyat da aynı oranda bölünecek.