İnşaat sektörünün dev şirketi Akfen, halka arza hazırlanıyor!

İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Akfen İnşaat, halka arz hazırlıklarına devam ediyor. Şirketin taslak izahnamesi yayımlandı. Akfen İnşaat halka arz ne zaman? İşte detaylar!

Türkiye'de inşaat sektörünün köklü şirketlerinden biri olan Akfen İnşaat da halka arz başvurusunda bulunan şirketler arasına girdi. Akfen Holding bünyesinde bulunan şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname hazırlanarak yayımlandı. Öte yandan yayımlanan bu taslak halka arz izahnamesi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun da onayına sunuldu. Taslak izahnamede, Akfen İnşaat'ın halka arzına dair bazı detaylar da netleşmiş oldu. İşte Akfen İnşaat'ın halka arz ayrıntıları!

AKFEN İNŞAAT HALKA ARZ NE ZAMAN?

Akfen İnşaat, halka arz için 3 Nisan 2024 tarihinde başvuruda bulundu. Şirketin 2024 yılı ikinci yarısında Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alması ve halka arzı tamamlaması bekleniyor.

AKFEN İNŞAAT HALKA ARZ DETAYLARI!

Akfen İnşaat toplam 201.085.676 lotu halka arz edecek. Şirket bu lotların 100.542.838 adedini sermaye artırımı, 100.542.838 adedini de ortak satışı yolu ile halka arz edecek. Şirketin halka arz sonrası borsadaki fiili dolaşımı ise %30 olacak.

AKFEN İNŞAAT KAÇ LOT VERİR?

Akfen İnşaat'ın halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Halka arz edilecek toplam lot sayısı 201.085.676 şeklinde açıklandı. Taslak izahnamede yatırımcı grubu bazında tahsisat oranlarına yer verilmedi. Şirketin Sermaye Piyasası Kurulu onaylı izahnamesinin yayınlanmasının ardından bireysel yatırımcılara kaçar lot dağıtacağı konusu da kesinlik kazanmış olacak.

HALKA ARZ GELİRİ NEREDE KULLANILACAK?

Akfen İnşaat'ın Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına sunduğu taslak izahnamede, halka arz gelirinin kullanım alanlarına da yer verildi. Ortak satışı yolu ile halka arz edilecek olan 100.542.838 lottan elde edilecek gelir, paylarını halka arz eden ortakların kendi tasarrufunda olacak. Sermaye artırımı yolu ile halka arz edilecek olan 100.542.838 lottan elde edilecek olan gelirin fon kullanım alanları ise şu şekilde:

Finansal Borçluluk Seviyesinin Azaltılması: %35-45

Yatırım Finansmanı: %55-65

İşletme Sermayesi: %0-15

HALKA ARZDA DİĞER DETAYLAR!

Akfen İnşaat halka arzında fiyat istikrarı planlaması bulunmuyor. Şirket, 6 ay boyunca yeni pay satışı ve sermaye artırımı yapılmayacağını taahhüt ediyor. Ayrıca ortaklar da yine 6 ay boyunca yeni pay satışı yapmayacak.