Hatay Tekstil 148 milyon TL zarar açıkladı!

Borsa İstanbul'un tekstil şirketlerinden biri olan Hatay Tekstil (HATEK), 2023 yılının 12 aylık finansal verilerini paylaştı. Şirket geride bıraktığımız yıl 148 milyon TL zarar etti.

Hatay Tekstil de 2023 yılının finansal sonuçlarını açıklayan şirketlerden biri oldu. Şirketin bilançosu, yatırımcılar tarafından merak ediliyordu. 2022 yılına kıyasla 2023 yılında satışları düşen Hatay Tekstil'in, zararında da artış görüldü. Şirketin özkaynakları ise yükseldi.

HATAY TEKSTİL BİLANÇO DETAYLARI!

Hatay Tekstil, 2022 yılında 1,15 milyar TL satış rakamı açıklamıştı. Şirketin satışları 2023 yılında ise 731,32 milyon TL şeklinde kayıtlara geçti. Hatay Tekstil'in satışlarında yaklaşık %37'lik düşüş görüldü.

Şirket, 2022 yılında 60,49 milyon TL zarar açıklamıştı. Açıklanan son bilançoda ise zararı 148 milyon TL şeklinde duyuruldu. Hatay Tekstil'in zararı, 2022 yılında kıyasla yaklaşık %145 artış kaydetti.

2023 yılının üçüncü çeyreğinde 612,41 milyon TL özkaynak açıklayan Hatay Tekstil, yılın son çeyreğinde ise 1,14 milyar TL özkaynak duyurdu. Şirketin özkaynakları yaklaşık %88 büyüme gösterdi.

HATAY TEKSTİL HAKKINDA

Hateks, Antakya, Hatay/Türkiye'de 1973 yılında kurulan büyük bir ev tekstili ihracatçısıdır. Ana ürünleri arasında havlu, bornoz, paspaslar, pamuk ve pamuk karışımlı iplikler, boyanmış Gazeli ve Merserize iplikler bulunmaktadır. Şirket, pamuk liflerinin iplik eğirme bölümünde eğrilmesinden başlayarak tüm dokuma, boyama ve konfeksiyon işlemlerini tek bir çatı altında gerçekleştirir.

Tam entegre ürün zinciri, son teknoloji ürünü modern makinelerin kullanıldığı sürekli geliştirilen bir kapasite ve yenilik seviyesine sahiptir. Havlu ve bornozların kumaş testlerinden konfeksiyona kadar sürekli kalite kontrolleri, müşteri memnuniyetini ve ürün kalitesini garanti altına alır.

Hateks'in üretim araçları ve sipariş yönetim süreci, farklı müşteri kesimlerinin taleplerini karşılamak için esneklik ve yeterlilik sunar. 40 yıllık deneyimiyle yurt içi ve yurt dışı tekstil endüstrisine hizmet veren şirket, üstün nitelikli personeli ve bütünleşik felsefesiyle ihracat pazarında yüksek kaliteli bir üretici olarak tanınmayı hedefler.