Halka arz şirketten milyon euroluk iş anlaşması!

Borsa İstanbul'un halka arz endeksi şirketlerinden olan Meka Global Makine (MEKAG), milyon euroluk iş anlaşmasına imza attı.

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Meka Global Makine (MEKAG), yeni iş anlaşmaları açıklamaya devam ediyor. Ekim 2023'te Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan şirketin hisseleri, halka arz sonrası %275 yükselerek 25 TL'den 93,80 TL'ye kadar çıkmıştı. MEKAG payları son aylarda düşüşle anılsa da hissedeki baskıyı törpüleyebilecek iş anlaşmaları gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda da yeni iş anlaşmaları açıklayan Meka Global Makine, bu kez de milyon euroluk bir anlaşma duyurdu. KAP'ta açıklamada bulunan şirket, sözleşme bedelinin 1,5 milyon euro olduğunu belirtti.

Meka Global Makine'den yapılan KAP açıklamasında, "Şirketimizin %100 hissesine sahip olduğu bağlı ortaklığımız Meka İthalat İhracat Pazarlama ve Ticaret A.Ş., yurt dışı yerleşik bir şirketten bugün (03.09.2024) beton santralleri ve kırma eleme ekipmanları siparişi almıştır. Sipariş bedelleri toplamı 1.501.000 (BirMilyonBeşYüzBirBin) EUR'dur. Kamuoyuna duyurulur." ifadelerine yer verildi.