Girişim Elektrik (GESAN) katılım endeksine uygun mu?

Girişim Elektrik (GESAN) katılım endeksine uygun mu? GESAN hisse caiz mi, helal mi?

Girişim Elektrik, 1997 yılında kurulan ve enerji sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir. Şirket, elektrik taahhüt işleri, enerji iletim ve dağıtım projeleri, güneş enerjisi sistemleri gibi alanlarda hizmet vermektedir. Girişim Elektrik, mühendislik, satın alma ve inşaat (EPC) hizmetleri sunarak büyük ölçekli enerji projelerini başarıyla tamamlamış, yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli projeye imza atmıştır.

Girişim Elektrik, 13.08.2021 tarihinde halka arz edildi ve GESAN kodu ile Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Şirket son zamanlarda helal hisse arayışında olan yatırımcılar tarafından katılım endeksi konusunda araştırılıyor.

GESAN KATILIM ENDEKSİ

Girişim Elektrik (GESAN), Borsa İstanbul'un Temmuz 2024 açıklamasına göre katılım endeksi kriterlerini karşılayan ve BIST Katılım Endeksi'ne dahil olan bir şirkettir. GESAN caiz hisse arayışında olan yatırımcılar için uygundur.

GESAN HANGİ ENDEKSTE?

Girişim Elektrik (GESAN) hisseleri Borsa İstanbul'un BIST İnşaat, BIST Yıldız, BIST 500, BIST Katılım 50, BIST Katılım 30, BIST 100-30, BIST Tüm, BIST Katılım Tüm, BIST 50, BIST Katılım 100, BIST Ankara, BIST Hizmetler ve BIST 100 endekslerine dahildir.