Gersan Elektrik (GEREL) katılım endeksine uygun mu 2024?

Gersan Elektrik (GEREL) katılım endeksine uygun mu? GEREL hisse caiz mi, helal mi?

Borsa İstanbul'un enerji şirketlerinden Gersan Elektrik, Türkiye'nin önde gelen elektrik ve elektronik ekipman üreticilerinden biridir. 1985 yılında kurulan Gersan, özellikle kablo taşıma sistemleri, topraklama ve yıldırımdan koruma sistemleri, elektrik panoları ve aydınlatma çözümleri gibi geniş bir ürün yelpazesi ile tanınmaktadır. Yenilikçi teknolojileri ve yüksek kalite standartları ile üretim yapan Gersan, güvenlik ve dayanıklılık konusunda sektörde öne çıkan bir marka olmuştur.

Gersan Elektrik, 5 Mayıs 2003 tarihinde halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Şirket hakkında yatırımcılar, son zamanlarda araştırmalara başlamış ve katılım endeksi konusunu da merak etmektedir.

GERSAN ELEKTRİK (GEREL) KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Gersan Elektrik (GEREL) hissesi katılım endeksine uygundur. GEREL hissesinin katılımda yer alması sebebiyle de caiz olduğu değerlendirilmiştir.

Yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere Gersan Elektrik'in katılım finans ilkelerine uygun olmayan gelirlerinin oranı %0,46'dır. Bu oranın %5'i geçmemesi gerekmektedir. Ayrıca, Gersan Elektrik'in esas sözleşmesinde katılım finans ilkelerine uygun olmayan imtiyaz ve faaliyet de bulunmamaktadır.