Galatasaray (GSRAY) katılım endeksine uygun mu?

Galatsaray (GSRAY) hisse katılım endeksine uygun mu? GSRAY hisse helal mi, caiz mi? Galatasaray katılım endeksine neden uygun değil?

Galatasaray Spor Kulübü, 1905 yılında İstanbul'da kurulan ve Türkiye'nin en köklü ve başarılı spor kulüplerinden biridir. Özellikle futbol takımıyla tanınan Galatasaray, Süper Lig'de birçok şampiyonluk ve Türkiye Kupası zaferi elde etmiştir. UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olarak uluslararası alanda da büyük bir başarıya imza atmıştır. Futbolun yanı sıra basketbol, voleybol ve yüzme gibi çeşitli branşlarda da faaliyet gösteren kulüp, sporun her alanında üstün başarılar elde etmeyi hedeflemektedir. Taraftarları tarafından büyük bir tutku ve sadakatle desteklenen Galatasaray, Türkiye'nin en sevilen ve tanınan spor markalarından biridir.

Galatasaray, 14.02.2002 yılında halka arz edilerek GSRAY işlem kodu ile Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Şirketin hisselerine yatırım yapmak isteyenler ise Galatasaray hakkında katılım endeksine uygun olup olmadığını araştırmaya başladı.

GALATASARAY (GSRAY) KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Galatasaray (GSRAY) katılım endeksine uygun değildir. Şirketin katılım finans ilkelerine uygun olmayan gelirlerinin oranı %10'un üzerindedir. Katılım endeksinde yer alan şirketlerde, bu oranın en fazla %5 olması gerekir. Ayrıca, şirketin katılım finans ilkelerine uygun olmayan borçları da aşağıdaki tabloda görüleceği üzere bir hayli yüksektir. Galatasaray bu sebeplerden dolayı katılım endeksine yoktur. GSRAY hisselerine yatırım yapmanın da caiz olmadığı değerlendirmesine varılmıştır.