Forte katılım endeksine uygun mu 2024?

Forte Bilgi İletişim (FORTE) katılım endeksine uygun mu? FORTE hisse caiz mi, helal mi? Forte katılım endeksine neden uygun değil?

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Forte Bilgi İletişim (FORTE), halka arz sonrasındaki yükselişi ile dikkat çekmişti. Hissenin sert yükselişi, yatırımcıları da hisse konusunda araştırmaya yönlendirdi. FORTE'nin katılım endeksine uygun olup olmadığı konusu da araştırma konularının zirvesinde yer alıyor. Özellikle İslami açıdan hassasiyeti bulunan ve FORTE'ye yatırım yapmak isteyenler, hissenin neden katılımda olmadığını sorgulamaya başladı.

FORTE KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Forte Bilgi İletişim (FORTE) katılım endeksine uygun değildir. Bu konudaki otoriteler, katılımda olmayan hisselere yatırımın caiz olmadığını değerlendirmektedir.

FORTE KATILIM ENDEKSİNE NEDEN UYGUN DEĞİL?

Forte katılımda neden yok sorusu da oldukça araştırılıyor. Katılım endeksinde yer alacak şirketlerin; bu endekse uygun olmayan gelirlerinin (faiz geliri vb.) oranı, %5'in altında olmalıdır. FORTE'nin katılım endeksine uygun olmayan gelirlerinin oranı ise %8,01'dir. Bu sebeple FORTE, katılım endeksi listesinde yer alamamaktadır.