Eksun Gıda bedelsiz ne zaman? EKSUN ne zaman bölünecek?

Borsa İstanbul'un gıda şirketlerinden Eksun Gıda, yüzde 757 bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Eksun Gıda bedelsiz ne zaman? EKSUN hisse ne zaman bölünecek?

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören gıda şirketlerinden Eksun Gıda, %757,14 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı açıkladı. Şirketin aldığı karar yatırımcılar nezdinde heyecanla karşılanırken, sermaye artırımının detayları da araştırılmaya başladı. EKSUN'un bedelsiz sermaye artırımı ayrıntıları haberimizde!

EKSUN GIDA BEDELSİZ NE ZAMAN?

Eksun Gıda, bedelsiz sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay bekliyor. Şirketin 2024 yılı içerisinde onay alarak bedelsiz sermaye artırımını tamamlaması bekleniyor.

EKSUN GIDA BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI!

Kayıtlı sermaye tavanı 240.000.000 TL olan Eksun Gıda, 70.000.000 TL olan sermayesini 600.000.000 TL'ye çıkarmak için harekete geçti. Şirket bu bağlamda Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurma kararı aldı. Eksun Gıda, konu hakkında bir açıklama yaptı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan açıklamada bulunan şirket, “Şirketimizin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında;

Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği'nin 6 ncı maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca, bir defaya mahsus olmak üzere 240.000.000 TL olan Şirketimizin kayıtlı sermaye tavanının aşılarak, Şirketimizin mevcut 70.000.000 TL olan ödenmiş sermayesinin, Emisyon Primi hesabından karşılanmak suretiyle 530.000.000 TL artırılarak, 600.000.000 TL'na yükseltilmesine,

Şirket sermayesinin %757,14285 oranında bedelsiz olarak artırılması kapsamında, artırılan 530.000.000 TL'lik sermayeyi temsil edilen payların; mevzuatın uygun gördüğü şekilde, tüm pay sahiplerine payları oranında bedelsiz olarak kayden dağıtılmasına, sermaye artırımında A Grubu paylar karşılığında A Grubu, B Grubu paylar karşılığında B Gurubu paylar verilmesine,

İç kaynaklardan yapılacak olan sermaye artırımı ile ilgili olarak esas sözleşmenin "Sermaye" başlıklı 6. maddesinin Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümlerine uygun olarak tadil edilmesine,

Bu karar kapsamında başta Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. olmak üzere, ilgili tüm merciler nezdinde gerekli başvuru ve işlemlerin gerçekleştirilmesi hususlarında Şirket Yönetiminin yetkilendirilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kamuyu Aydınlatma Platformu