Ekim Turizm (Intercity Filo) halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Sermaye Piyasası Kurulu'na halka arz başvurusunda bulunan şirketlerden biri de Ekim Turizm (Intercity Filo) oldu. Ekim Turizm halka arz ne zaman, kaç lot verir? İşte detaylar!

Filo kiralama alanında faaliyet gösteren dev şirketlerden Intercit Filo (Ekim Turizm) halka arz kararı aldı. Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname yayımlanarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına sunuldu. Ekim Turizm'in halka arz ayrıntıları da netleşmeye başladı. İşte detaylar!

EKİM TURİZM HALKA ARZ NE ZAMAN?

Ekim Turizm'in 2024 yılı içerisinde halka arz olması planlanıyor. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gelecek olan onayı bekliyor.

EKİM TURİZM KAÇ LOT VERİR?

Ekim Turizm, toplam 28.719.307 lotu halka arz edecek. Şirket, 19.146.205 lotu sermaye artırımı, 5.743.861 lotu ortak satışı ve 3.829.241 lotu da ek satış şeklinde yatırımcılara sunacak. Ekim Turizm'in halka arz sonrası fiili dolaşım oranı ise çıkarılmış sermayesinin %25'i olacak.

EKİM TURİZM HALKA ARZ DETAYLARI!

Ekim Turizm halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Bu halka arzda, T1 ve T2 bakiyeler geçersiz olacak. Şirket, tahsisat gruplarını ise bireysel yatırımcı, grup çalışanları, yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcı olarak belirledi. Yatırımcı grubu bazında tahsisat oranları ise Sermaye Piyasası Kurulu onaylı izahnamede belli olacak.

Halka arz sonrası 30 günlük fiyat istikrarı planlaması yer alıyor. Şirket, 1 yıl boyunca sermaye artırımı ve pay satışı, ortaklar da 1 yıl boyunca yeni pay satışı yapmayacak.

FON KULLANIM YERLERİ BELLİ OLDU!

Ekim Turizm'in halka arzdan elde edeceği geliri kullanım yerleri de belli oldu. İşte fon kullanım yerleri:

Operasyonel Kiralamada Kullanılacak Kara Araçlarının Satın Alınması: %65

İşletme Sermayesi İhtiyaçlarının Karşılanması: %10

Kredi Borçlarının Ödenmesi: %25


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.