Derimod (DERIM) katılım endeksine uygun mu?

Derimod (DERIM) katılım endeksine uygun mu? DERIM hisse caiz mi, helal mi? Derimod neden katılım endeksine uygun değil?

Derimod, 1974 yılında kurulan ve deri ürünleriyle tanınan bir moda markasıdır. Türkiye'de deri ceket, mont, ayakkabı, çanta ve aksesuar gibi ürünlerle adını duyuran Derimod, kaliteli işçiliği ve şık tasarımlarıyla sektörde öne çıkar. Hem kadın hem de erkeklere yönelik geniş bir ürün yelpazesi sunan marka, deri modasında öncü olmayı hedefler. Derimod, mağazaları ve online satış platformuyla müşterilerine ulaşarak, klasik ve modern çizgileri bir araya getiren koleksiyonlar sunar.

Derimod (DERIM), 03.06.1991 tarihinde halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Şirket, son zamanlarda birçok yatırımcı tarafından katılım endeksi konusunda araştırılmaktadır.

DERIM KATILIM ENDEKSİ

Derimod (DERIM), Borsa İstanbul'un son açıklamasına göre katılım endeksi kriterlerini karşılamayan ve BIST Katılım Endeksine dahil olmayan bir şirkettir. DERIM hisselerinin caiz olmayabileceği değerlendirilmektedir.

DERIMOD NEDEN KATILIM ENDEKSİNE UYGUN DEĞİL?

Derimod'un 2023 yılı finansal tablosunda katılım finans ilkelerine uygun olmayan gelirlerinin oranı %5'in üzerinde olduğundan dolayı DERIM hisseleri katılım endeksine uygun değildir.