Denge Holding (DENGE) katılım endeksine uygun mu?

Denge Yatırım Holding (DENGE) katılım endeksine uygun mu? DENGE hisse caiz mi, helal mi? DENGE neden katılım endeksine uygun değil?

Denge Yatırım Holding, 1991 yılında kurulmuş ve Türkiye merkezli bir yatırım holdingidir. Şirket, farklı sektörlerde gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla tanınır. Enerji, inşaat, finans, ve gayrimenkul gibi alanlarda faaliyet gösteren Denge Yatırım Holding, sürdürülebilir büyüme ve yenilikçi projelere odaklanarak, yatırımcılarına değer katmayı hedefler. Çeşitli sektörlerdeki deneyimi ve geniş portföyü ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunan Denge Yatırım Holding, güçlü kurumsal yapısıyla da dikkat çeker.

Denge Yatırım Holding (DENGE), 02.08.2012 tarihinde halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Şirket, birçok yatırımcı tarafından katılım endeksi konusunda araştırılmaktadır.

DENGE KATILIM ENDEKSİ

Denge Holding (DENGE) Borsa İstanbul'un son açıklamasına göre katılım finans ilkelerini karşılamamakta ve BIST Katılım Endeksinde yer almamaktadır. DENGE hisselerinin caiz olmayabileceği değerlendirilmektedir.

DENGE NEDEN KATILIMDA YOK?

DENGE Holding'in esas sözleşmesinde katılım finans ilkelerine uygun olmayan faaliyet yer aldığından dolayı şirket katılımda yoktur. DENGE'nin katılım endeksine dahil olabilmesi için esas sözleşme tadilinin yanı sıra, katılım endeksine uyun olmayan gelir oranını da düşürmesi gerekmektedir.