Coca Cola (CCOLA) hisse katılım endeksine uygun mu 2024?

İçecek sektörünün önde gelen şirketlerinden Coca Cola İçecek (CCOLA) hisseleri katılım endeksine uygun mu? CCOLA hisse katılımda var mı? İşte detaylar!

Coca Cola İçecek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de faaliyet gösteren bir şirket olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda payları Borsa İstanbul'da işlem gören Coca Cola, içecek sektöründe adından sıkça söz ettiriyor.

Pazar payı da oldukça yüksek olan Coca Cola İçecek, bu hisseye yatırım yapmak isteyenler tarafından sıklıkla araştırılıyor. Coca Cola hisseleri hakkında en çok merak edilen konuların başında ise katılım endeksi konusu geliyor. Dini açıdan hassasiyeti olan yatırımcılar, Coca Cola'nın katılım endeksinde yer alıp almadığını merak ederek konuyu araştırmaya başladı.

COCA COLA (CCOLA) KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Coca Cola (CCOLA) hissesi katılım endeksine uygundur.

Daha önce katılımda yer almayan hisse, 2023 yılı finansal verileri sonucu katılım endeksine dahil edildi. Coca Cola'nın katılım endeksine uygun olmayan gelirlerinin oranı %1,33'tür. Katılımda endeksine dahil edilen şirketlerde bu oranın sınırı ise %5'tir. Coca Cola bu sebepten katılım endeksine uygun bir şirkettir.

Yorumlar 1
Kurmay 24 Temmuz 2024 21:04

İsrail terör devletine destek veren Coca Cola nasıl katılım endeksine uygun olur. ?