Çimentaş Çimento (CMENT) katılım endeksine uygun mu?

Çimentaş İzmir Çimento (CMENT) katılım endeksine uygun mu? CMENT hisse caiz mi, helal mi? CMENT neden katılım endeksine uygun değil?

Çimentaş, 1950 yılında İzmir'de kurulan Türkiye'nin köklü çimento üreticilerinden biridir. Şirket, çimento ve hazır beton üretimi ile inşaat sektörüne hizmet vermektedir. Çimentaş, yüksek kaliteli çimento üretimi ve çevreye duyarlı üretim süreçleriyle tanınır. Çimentaş, yıllar içinde kapasitesini artırarak Türkiye'de ve uluslararası alanda önemli bir oyuncu haline gelmiştir. Şirket, sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı kalarak enerji verimliliği ve çevresel etkileri minimize etmeye odaklanmıştır.

Çimentaş (CMENT) 25.02.1986 tarihinde halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Çimentaş son zamanlarda yatırımcılar tarafından katılım endeksi konusunda araştırılan şirketlerden biridir.

CMENT KATILIM ENDEKSİ

Çimentaş İzmir Çimento (CMENT) Borsa İstanbul'dan yapılan son açıklamaya göre katılım endeksi kriterlerini karşılamamakta ve BIST Katılım Endeksine dahil olmayan bir hissedir. Çimentaş hissesinin caiz hisse arayışında olanlar için uygun olmayabileceği değerlendirilmektedir.

CMENT KATILIMDA NEDEN YOK?

Çimentaş (CMENT) esas sözleşmesinde katılım finans ilkelerine uygun olmayan faaliyet ve imtiyaz yer aldığından dolayı hisse katılım endeksine uygun değildir.