Çan2 Termik (CANTE) hisse katılım endeksine uygun mu?

Çan2 Termik (CANTE) hissesi son zamanların en popüler hisselerinden biri olmaya başladı. CANTE Katılım endeksine uygun mu? sorusunun yanıtı araştırılıyor. CANTE katılımda var mı, hisse caiz mi, helal mi? Detaylar Borsa Kafa'da!

Elektrik üretim alanında faaliyet gösteren Çan2 Termik A.Ş., Borsa İstanbul'da son yılların en çok konuşulan hisselerinden de biri oldu. Şirketin hisseleri, halka arz sonrası gösterdiği yükselişle yatırımcıların adeta ceplerini doldurdu. Ardından sert düşüş gösteren CANTE, daha sonra ise gerçekleştirdiği bedelsiz sermaye artırımları ile hafızalara kazındı. 2022 yılının son aylarından itibaren düşüşe geçen CANTE payları, 2024 yılında ise halen toparlanabilmiş değil. Tarihi zirve fiyatından oldukça uzakta kalan CANTE, son zamanlarda ise katılım endeksi konusunda yapılan araştırmaların başında geliyor.

ÇAN2 TERMİK (CANTE) KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Borsa İstanbul yaptığı son açıklamada, Çan2 Termik (CANTE)'in katılım endeksine uygun olduğunu belirtti.

Şirketin 2023 yılı finansal tablosunda katılım finans ilkelerine uygun olmayan gelirlerinin oranı %4,09'dur. Bu oran, katılımda yer alma sınırı olan %5'in altındadır. Dolayısı ile CANTE hisseleri katılım endeksinde yer almaktadır.

Öte yandan şirketin katılım finans ilkelerine uygun olmayan faaliyet alanı ve esas sözleşme imtiyazı da bulunmamaktadır.