Büyük Şefler BigChefs (BIGCH) katılım endeksine uygun mu?

Büyük Şefler Gıda (BigChefs) katılım endeksine uygun mu? BIGCH hisse helal mi, caiz mi? BIGCH neden katılım endeksine uygun değil?

Büyük Şefler Gıda (BigChefs), Türkiye'nin popüler restoran zincirlerinden biridir. 2009 yılında kurulan şirket, geniş bir yemek ve içecek menüsü sunarak, modern ve şık mekanlarda kaliteli hizmet sunmaktadır. BigChefs, zengin menüsü ile kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde çeşitli dünya mutfaklarından lezzetler sunar ve misafirlerine hem yerel hem de uluslararası tatları deneyimleme fırsatı verir.

Büyük Şefler BigChefs, 10.05.2023 tarihinde halka arz edilmiş ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Şirket katılım endeksi konusunda yatırımcıların araştırdığı şirketler arasında yer almaktadır.

BIGCH KATILIM ENDEKSİ

Büyük Şefler BigChefs (BIGCH), Borsa İstanbul'un son açıklamasına göre katılım endeksi kriterlerini karşılamamakta ve BIST Katılım Endeksi listesine uygun değildir. BIGCH caiz hisse arayışında olanlar için uygun olmayabilir.

BIGCH KATILIM ENDEKSİNE NEDEN UYGUN DEĞİL?

Büyük Şefler BigChefs, 2023 yılı finansal raporunda katılım finans ilkelerine uygun olmayan gelir oranının %5'in üzerinde olması sebebiyle katılım endeksine uygun değildir. Şirketin restoranlarında alkollü içecek satışının da yer aldığı düşünüldüğünde bu sebeple katılım endeksinde yer almadığı düşünülüyor.