Borusan Yatırım (BRYAT) katılım endeksine uygun mu?

Borusan Yatırım (BRYAT) katılım endeksine uygun mu? BRYAT hisse caiz mi, helal mi? BRYAT neden katılım endeksine uygun değil?

Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş., Türkiye'nin önde gelen sanayi ve hizmet gruplarından biri olan Borusan Holding'in bir parçası olarak 1977 yılında kurulmuştur. Şirket, Borusan Grubu'nun çeşitli sektörlerdeki yatırımlarını yönlendirme ve yönetme amacıyla faaliyet göstermektedir. Enerji, çelik, otomotiv, lojistik, boru, makine, inşaat ekipmanları ve telekomünikasyon gibi stratejik alanlarda yatırımları bulunan Borusan Yatırım, güçlü sermaye yapısı ve sürdürülebilir büyüme stratejileriyle Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir.

Borusan Yatırım (BRYAT), 31.10.1996 tarihinde halka arz edilmiş ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Borusan Yatırım son zamanlarda katılım endeksine uygunluğu konusunda araştırılmaya başlamıştır.

BRYAT KATILIM ENDEKSİ

Borusan Yatırım (BRYAT), Borsa İstanbul'un Temmuz 2024'te yaptığı son açıklamaya göre katılım endeksi kriterlerini karşılamamaktadır. BRYAT BIST Katılım endeksine dahil olmayan bir hissedir.

Borusan Yatırım hisselerinin Katılım Endeksine uygun olmamasından ötürü, caiz hisse arayışında olan yatırımcılar için uygun olmayabileceği değerlendirilmektedir.

BRYAT NEDEN KATILIM ENDEKSİNE UYGUN DEĞİL?

Borusan Yatırım'ın esas sözleşmesinde, katılım finans ilkelerine uygun olmayan imtiyaz bulundan dolayı, BRYAT Katılım Endeksine dahil değildir. Aşağıdaki tabloda Borusan Yatırım'ın katılım finans kriterleri durumu yer almaktadır.