BMS Tel (BMSTL) katılım endeksine uygun mu?

BMS Birleşik Metal (BMSTL) katılım endeksine uygun mu? BMSTL hisse caiz mi, helal mi?

1968 yılında kurulan BMS TEL, Kocaeli Dilovası'ndaki 20.000 m²'lik tesisinde Galvanizli Çelik Tel üretimine başlamıştır. 2017 yılında 2. üretim hattını devreye alarak kapasitesini yıllık 72.000 tona çıkarmış, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere 45 ülkeye ihracat yapar hale gelmiştir. Yenilikçi yaklaşımı ve sürekli AR-GE çalışmalarıyla Türkiye'nin lider tel üreticilerinden biri olan BMS TEL, Avrupa'nın en kaliteli telini üretme ve dünya markası olma hedefiyle ilerlemektedir.

BMS Birleşik Metal (BMSTL), 25.04.2022 tarihinde halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Şirket, son zamanlarda katılım endeksine uygunluğu konusunda araştırılmaktadır.

BMSTL KATILIM ENDEKSİ

BMSTL Borsa İstanbul'un Temmuz 2024'te yaptığı son açıklamaya göre katılım endeksine uygun olan şirketlerden biridir. BMSTL hisseleri, caiz yatırım arayışında olanlar için uygun olduğu düşünülmektedir.

BMSTL HANGİ ENDEKSLERDE?

BMS Birleşik Metal (BMSTL) Borsa İstanbul'da BIST 500, BIST Kocaeli, BIST Tüm-100, BIST Sınai, BIST Katılım Tüm, BIST Tüm, BIST Metal Ana ve BIST Ana endekslerine dahildir.