Beşiktaş (BJKAS) katılım endeksine uygun mu?

Beşiktaş (BJKAS) katılım endeksine uygun mu? BJKAS hisse caiz mi, helal mi? Beşiktaş (BJKAS) neden katılım endeksine uygun değil?

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK), Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden biridir ve 1903 yılında İstanbul'da kurulmuştur. Futbol başta olmak üzere birçok branşta faaliyet gösteren kulüp, Türkiye'nin en büyük spor camialarından biri olarak tanınmaktadır. Beşiktaş, özellikle futbol takımıyla ünlüdür ve Süper Lig'de birçok şampiyonluk yaşamıştır. Ayrıca basketbol, voleybol ve yüzme gibi diğer branşlarda da başarılı performanslar sergilemektedir.

Beşiktaş, 18.02.2002 tarihinde futbol şubesini halka arz ederek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş., yaklaşık 22 yıldır BJKAS kodu ile Borsa İstanbul'da işlem görmektedir. Şirket son zamanlarda katılım endeksine uygun olup olmadığı konusunda araştırılmaktadır.

BJKAS KATILIM ENDEKSİ

Beşiktaş (BJKAS) Borsa İstanbul'dan yapılan son açıklamaya göre katılım endeksine uygun olmayan bir şirkettir. BJKAS hisselerinin caizlik açısından uygun olmayabileceği değerlendirilmektedir.

BJKAS NEDEN KATILIM ENDEKSİNE UYGUN DEĞİL?

Beşiktaş (BJKAS) katılım finans ilkeleri kriterlerini yerine getirmediği sebebiyle katılım endeksine uygun değildir.

Şirketin 2023 yılı finansal verilerine göre katılım endeksine uygun olmayan gelirlerinin oranı %30,24'tür. BJKAS hisseleri bu sebeple BIST Katılım Endeksi'ne dahil değildir.