Bak Ambalaj (BAKAB) katılım endeksine uygun mu?

Bak Ambalaj (BAKAB) katılım endeksine uygun mu? BAKAB hisse caiz mi, helal mi?

Bak Ambalaj, Türkiye'nin ambalaj sektöründe faaliyet gösteren köklü bir şirkettir. 1973 yılında kurulan Bak Ambalaj, çeşitli ambalaj ürünleri üretimi ve tedariki konusunda geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Şirket, gıda, içecek, kozmetik, kimya ve diğer endüstriyel sektörler için yüksek kalite standartlarına sahip ambalaj çözümleri üretmektedir.

Bak Ambalaj, 05.06.1998 tarihinde halka arz edilmiş ve BAKAB kodu ile Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Geçtiğimiz dönemlerde katılım endeksinden çıkan BAKAB, son zamanlarda bu konuda yeniden araştırılmaya başlanmıştır.

BAKAB KATILIM ENDEKSİ

Bak Ambalaj (BAKAB) Borsa İstanbul'un son açıklamasına göre katılım endeksi kriterlerini karşılayan ve BIST Katılım Endeksi'ne uygun bir şirkettir. BAKAB hissesinin katılım endeksine uygun olmasından dolayı helal yatırım arayanlar için caiz olduğu değerlendirilmektedir.

BAKAB HANGİ ENDEKSLERDE?

Bak Ambalaj (BAKAB), Borsa İstanbul'un BIST İzmir, BIST Katılım Tüm, BIST Orman, Kağıt, Basım, BIST Sınai, BIST Tüm-100, BIST Tüm, BIST Ana ve BIST 500 endekslerine dahildir.