Bagfaş (BAGFS) katılım endeksine uygun mu?

Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları katılım endeksine uygun mu? BAGFS hisse caiz mi, helal mi? BAGFS neden katılım endeksine uygun değil?

Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş., 1973 yılında kurulan ve Türkiye'nin önemli gübre üreticilerinden biri olan bir şirkettir. Bandırma'da bulunan modern tesislerinde, kimyasal gübrelerin üretimi ve dağıtımı konusunda faaliyet göstermektedir. Bagfaş, başta diamonyum fosfat (DAP) gübresi olmak üzere, çeşitli azotlu, fosforlu ve potaslı gübreler sunarak tarım sektörüne hizmet vermektedir.

Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları (BAGFS), 28.01.1986 tarihinde halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Şirket son zamanlarda katılım endeksi uygunluğu konusunda araştırılmaktadır.

BAGFS KATILIM ENDEKSİ

Borsa İstanbul'un Mayıs 2024'te yaptığı son açıklamaya göre Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları (BAGFS) katılım endeksi kriterlerini karşılamamakta ve BIST Katılım'da yoktur. BAGFS hisselerinin helal yatırım açısından caiz olmayabileceği değerlendirilmektedir.

BAGFAS (BAGFS) KATILIMDA NEDEN YOK?

Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları'nın esas sözleşmesinde katılım endeksine aykırı imtiyaz yer almaktadır. BAGFS bu sebepten dolayı katılım endeksinde yoktur.