Arsan Tekstil (ARSAN) 2024 temettü önerisini açıkladı!

Borsa İstanbul şirketlerinden Arsan Tekstil (ARSAN), 2024 yılı temettü teklifini açıkladı. ARSAN temettü verecek mi? İşte detaylar!

Arsan Tekstil (ARSAN), 15.08.2024 tarihinde yaptığı açıklamada temettü dağıtımı yapılmaması konusunun genel kurula iletileceğini duyurdu.

Şirketin yatırımcıları tarafından merakla beklenen karar da nihayete kavuşmaya başladı. Arsan'ın temettü dağıtımı yapıp yapmayacağı yatırımcılar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyordu. Son olarak 04.07.2022 tarihinde hisse başı net 0,10 TL temettü dağıtan ARSAN, 2023 yılında temettü dağıtımı yapmamıştı. Şirket, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerden olumsuz etkilenmiş ve Kahramanmaraş fabrikasında hasar almıştı.

Arsan Tekstil, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden temettü hakkında bir de açıklamada bulundu. Şirketin KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimizin kar dağıtım politikası çerçevesinde Yönetim Kurulu'muzun aldığı karar gereğince, Şirketimizin 2023 yılı faaliyetleri sonucunda, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine göre oluşan 514.591.306 TL ana ortaklığa ait net dönem karı ve Vergi Usul Kanunları uyarınca hazırlanan Yasal kayıtlardaki Finansal Tablolarımıza göre de 391.671.553,24 TL dönem karı elde edilmiştir. Genel Kurul'ca onaylanan Kar Dağıtım politikamız ve şirketin mevcut öz kaynak yapısının korunmasının amaçlanması, güçlü şirket yapısının sağlanması, uzun vadeli şirket stratejimiz, piyasa beklentileri, yatırım ve finansman politikaları hususu dikkate alınarak kar dağıtımı yapılmamasına, karın Şirket bünyesinde tutulmasına, genel kanuni yedek akçeler ve yasal fonlar ayrıldıktan sonra kalan tutarın olağanüstü yedeklere aktarılmasına, kar dağıtımı yapılmamasına ilişkin hususun 2023 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısında, ortakların bilgisine ve Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir.”