Arena Bilgisayar (ARENA) katılım endeksine uygun mu?

Arena Bilgisayar (ARENA) katılım endeksine uygun mu? ARENA hisse caiz mi, helal mi?

Arena Bilgisayar, 1991 yılında kurulan ve Türkiye'nin önde gelen bilişim teknolojileri dağıtım şirketlerinden biridir. Şirket, bilgisayar donanımı, yazılım, tüketici elektroniği ve telekomünikasyon ürünleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Arena Bilgisayar, dünya çapında tanınmış markaların ürünlerini Türkiye pazarına sunmakta ve geniş bayi ağı ile ülke genelinde dağıtım yapmaktadır.

Arena Bilgisayar (ARENA), 26.10.200 tarihinde halka arz edilmiş ve 26.11.2000 tarihinde ise Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Bilişim sektörünün öncülerinden olan ARENA, son zamanlarda helalik açısından katılım endeksine uygun olup olmadığı yönünde araştırılmaktadır.

ARENA KATILIM ENDEKSİ

Borsa İstanbul'un yaptığı son açıklamaya göre, Arena Bilgisayar (ARENA) katılım endeksine uygundur. ARENA hisseleri, helal yatırım açısından caiz olduğu görüşüne varılan bir hissedir.

ARENA HANGİ ENDEKSLERDE?

Arena Bilgisayar, Borsa İstanbul'un BIST İstanbul, BIST Tüm-100, BIST Teknoloji, BIST Tüm, BIST Katılım Tüm, BIST Bilişim, BIST 500 ve BIST Yıldız endekslerine dahildir.