Anadolu Grubu Holding (AGHOL) katılım endeksine uygun mu?

AG Anadolu Grubu Holding (AGHOL) katılım endeksine uygun mu? AGHOL hisse caiz mi, helal mi? AGHOl katılımda neden yok?

Anadolu Grubu Holding, 1950 yılında kurulan ve Türkiye'nin büyük holdinglerinden biri olan bir şirketler grubudur. Gıda, içecek, otomotiv, perakende, enerji ve finans gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Anadolu Grubu, özellikle Anadolu Efes, Coca-Cola İçecek ve Anadolu Isuzu gibi markalarıyla tanınır.

Anadolu Grubu Holding, 10 Şubat 2000 tarihinde halka arz edilmiş ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. İslami açıdan caiz hisse senedi arayanlar, AGHOL hissesinin katılım endeksine uygun olup olmadığını merak ediyor. AGHOL hisse katılım endeksine neden uygun değil?

AGHOL KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

AG Anadolu Grubu Holding (AGHOL) katılım endeksine uygun değildir. Şirketin hisselerine yatırım yapmanın İslami açıdan caiz olmayabileceği değerlendirmesine varılmıştır.

AGHOL KATILIM ENDEKSİNE NEDEN UYGUN DEĞİL?

Katılım endeksinde yer alacak şirketler, bazı şartları yerine getirmelidir. AG Anadolu Grubu Holding'in esas sözleşmesinde katılım finans ilkelerine uygun olmayan (bankacılık vb.) faaliyet yer almaktadır. Şirketin ayrıca bu ilkelere uygun olmayan gelir oranı da 2023 yılı itibariyle %22,92'dir. Bu oran, %5'in altında olmalıdır. AG Anadolu Grubu Holding (AGHOL) kriterleri yerine getirmediğinden katılım endeksine uygun değildir.

AGHOL HANGİ ENDEKSLERDE?

AG Anadolu Grubu Holding (AGHOL) hisseleri; BIST Holding ve Yatırım, BIST 100-30, BIST İstanbul, BIST Tüm, BIST Yıldız, BIST Kurumsal Yönetim, BIST Sürdürülebilirlik, BIST 500, BIST Mali, BIST 100 endekslerine dahildir.