Altın Yunus Çeşme (AYCES) katılım endeksine uygun mu?

Altın Yunus Çeşme (AYCES) katılım endeksine uygun mu? AYCES hisse helal mi, caiz mi? AYCES katılım endeksine neden uygun değil?

Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş., 1973 yılında kurulan ve Türkiye'nin önde gelen turizm işletmelerinden biridir. Şirket, Çeşme'de konumlanan lüks tatil köyü ve otel işletmeciliği yapmaktadır. Modern ve konforlu konaklama seçenekleri, geniş bir hizmet yelpazesi, kaliteli restoranlar, spa ve eğlence olanakları sunan Altın Yunus, misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi sağlamayı hedeflemektedir.

Altın Yunus Çeşme (AYCES), 28.08.1987 tarihinde halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Şirket 2023-2024 yıllarında gösterdiği borsadaki sert yükselişi ile yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarmıştır. AYCES hisselerinin katılım endeksine uygun olup olmadığı da son zamanlarda araştırılmaya başlanmıştır.

AYCES KATILIM ENDEKSİ

Altın Yunus Çeşme (AYCES) Borsa İstanbul'un son açıklamasına göre katılım endeksine uygun değildir. AYCES hisselerinin helallik açısından caiz olmayabileceği değerlendirmesine varılmıştır.

AYCES KATILIMDA NEDEN YOK?

Altın Yunus Çeşme (AYCES) şirketinin 2023 yılı finansal tablosunda, katılım finans ilkelerine uygun olmayan gelirlerinin oranı %5'in üzerinde olduğundan şirket katılım endeksine dahil değildir.

AYCES'te katılım endeksi kriterlerini karşılamayan gelirlerin oranı aşağıdaki tabloda da görüleceği üzere %95,35'tir. AYCES bu sebeple katılımda yoktur.