Alkim Kimya (ALKIM) katılım endeksine uygun mu?

Alkim Alkali Kimya (ALKIM) katılım endeksine uygun mu? ALKIM hisse caiz mi, helal mi?

Alkim Kimya, 1948 yılında kurulan ve Türkiye'nin önde gelen kimya şirketlerinden biridir. Şirket, başta sodyum sülfat olmak üzere çeşitli kimyasal maddelerin üretiminde uzmanlaşmıştır. Alkim Kimya, Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinde bulunan modern üretim tesisleri ile geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Ürünleri, deterjan, cam, tekstil, kağıt ve kimya sanayileri gibi birçok sektörde kullanılmaktadır.

Alkim Alkali Kimya (ALKIM), 24.02.2000 tarihinde halka arz edildi ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Şirket, son zamanlarda yatırımcıların dikkatini üzerine çekerek katılım endeksi konusunda da araştırılmaya başladı. Alkim Kimya katılımda var mı?

ALKİM KİMYA (ALKIM) KATILIM ENDEKSİ

Borsa İstanbul, 2023 yılı verilerine göre yaptığı son açıklamada 2024 yılında Alkim Kimya'nın katılım endeksine uygun olduğunu açıkladı. ALKIM hisselerinin bu durumda caiz olduğu görüşü hakim oldu.

ALKİM KİMYA HANGİ ENDEKSLERDE?

Alkim Kimya hisseleri Borsa İstanbul'da BIST 500, BIST Tüm-100, BIST Katılım Tüm, BIST Kimya, Petrol, Plastik, BIST Katılım Temettü, BIST Tüm, BIST Yıldız, BIST Sınai endekslerinde yer almaktadır.