Alfa Solar Enerji (ALFAS) katılım endeksine uygun mu?

Enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden Alfa Solar Enerji (ALFAS) katılım endeksine uygun mu? ALFAS hisse katılımda var mı, hisse caiz mi helal mi? ALFAS katılım endeksine neden uygun değil?

Borsa İstanbul'un önde gelen enerji şirketlerinden Alfa Solar Enerji, yenilenebilir enerji sektöründe adından söz ettiriyor. 2022 yılında halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Alfa Solar Enerji, o sıralar sert yükselişlere imza atmıştı. Daha sonra bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştiren Alfa Solar Enerji'nin hisseleri, 2024 yılında ise kısmen düşüşte.

ALFAS hisselerinin düşüşü ile birlikte yatırımcılar da şirket ve hisse hakkında araştırmalara başladı. İslami açıdan caizlik konusunda hassasiyeti olan yatırımcılar da ALFAS'ın katılım endeksi durumunu araştırıyor.

ALFAS KATILIM ENDEKSİ

Borsa İstanbul'dan yapılan son açıklamaya göre Alfa Solar Enerji (ALFAS) katılım endeksine uygun değildir. Katılım endeksine uygun olmayan hisselere yatırımın caiz olmadığı değerlendiriliyor.

ALFAS KATILIM ENDEKSİNE NEDEN UYGUN DEĞİL?

Katılım endeksinde yer alacak şirketlerin, katılıma uygun olmayan gelir oranlarının en fazla %5 olması gerekir. Alfa Solar Enerji'nin katılım endeksine uygun olmayan gelirinin oranı, 2023 yılı finansal tablosuna göre %7,24'tür. Bu sebeple, 'ALFAS katılım endeksine uygun değil' şeklinde değerlendirilmektedir.