Akdeniz Yatırım Holding (AKYHO) katılım endeksine uygun mu?

Akdeniz Yatırım Holding (AKYHO) katılım endeksine uygun mu? AKYHO hise caiz mi, helal mi? AKYHO katılım endeksine neden uygun değil?

Akdeniz Yatırım Holding, Türkiye'nin önde gelen yatırım şirketlerinden biridir. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirket, enerji, gayrimenkul, turizm, tarım ve finans gibi alanlarda yatırımlar yapmaktadır. Akdeniz Yatırım Holding, portföyünü çeşitlendirerek, sürdürülebilir büyüme ve uzun vadeli değer yaratmayı hedeflemektedir. Şirket, stratejik yatırımları ve yenilikçi yaklaşımları ile sektöründe önemli bir konuma sahip olup, yerel ve uluslararası pazarlarda etkinliğini artırmaktadır.

Akdeniz Yatırım Holding (AKYHO), 03.07.2012 tarihinde halka arz edilmiş ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştır. Şirkete yatırım yapmak isteyenler, Akdeniz Yatırım Holgin'in katılım endeksine uygun olup olmadığını araştırmaya başlamıştır.

AKDENİZ YATIRIM HOLDİNG (AKYHO) KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Akdeniz Yatırım Holding (AKYHO) BIST'in yaptığı son açıklamada katılım endeksine uygun olmadığı belirtilmiştir. AKYHO hisseleri katılım endeksine uygun olmadığından, caiz olmayabileceği görüşüne varılmıştır.

AKDENİZ YATIRIM HOLDİNG (AKYHO) KATILIM ENDEKSİNE NEDEN UYGUN DEĞİL?

Akdeniz Yatırım Holding'in esas sözleşmesinde katılım finans ilkelerine uygun olmayan imtiyaz ve şirketin finansal tablosunda da katılım uygun olmayan %5'in üzerinde gelir yer almaktadır. Bu sebeplerden dolayı AKYHO hisseleri katılım endeksine uygun değildir.

AKDENİZ YATIRIM HOLDİNG (AKYHO) HANGİ ENDEKSLERDE?

Akdeniz Yatırım Holding (AKYHO) hisseleri, BIST Holding ve Yatırım, BIST Ana, BIST Tüm-100, BIST 500, BIST Mali, BIST İstanbul, BIST Tüm endekslerinde yer almaktadır. Katılım endeksinde yoktur.