Acacia Maden halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Madencilik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden Acacia Maden İşletmeleri halka arz kararı aldı. Acacia Maden halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Borsa İstanbul pay piyasasında katılmak üzere bir şirket daha harekete geçti. Türkiye'de madencilik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden Acacia Maden İşletmeleri, halka arz kararı aldı.

Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname yayımlanarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun da onayına sunuldu. Acacia Maden'in halka arz detayları haberimizde!

ACACİA MADEN HALKA ARZ NE ZAMAN?

Acaica Maden İşletmeleri, 3 Nisan 2024 tarihinde halka arz başvurusunda bulundu. Şirketin 2024 yılı ikinci yarısında halka arz onayı alarak Borsa İstanbul'da işleme başlaması bekleniyor.

ACACİA MADEN HALKA ARZ DETAYLARI!

Acacia Maden'in halka arzında toplam 117.000.000 lot satışa sunulacak. Şirket, bu lotların tamamını ortak satışı ile halka arz edecek. Dolayısı ile sermaye artırımı gerçekleştirilmeyecek.

Acacia Maden halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım uygulanacak. Şirketin halka arz sonrası Borsa İstanbul'da fiili dolaşım oranı %30 olacak. Bu halka arza katılmak isteyen bireysel yatırımcılar, T1 ve T2 bakiyeleri kullanamayacak.

FON KULLANIM YERLERİ

Acacia Maden İşletmeleri halka arzı, tamamen ortak satışı yolu gerçekleştirilecek. Bu durumda, halka arzdan elde edilecek olan gelir, paylarını halka arz eden ortakların kendi tasarrufunda olacak.

FİYAT İSTİKRARI YOK!

Tamamen ortak satışı yolu ile halka arz edilecek olan Acacia Maden'in, borsada işleme başlamasının ardından fiyat istikararı planlaması da bulunmuyor. Şirket, 6 ay boyunca yeni pay satışı ve sermaye artırımı yapılmayacağını taahhüt ediyor. Yine ortaklar da 6 ay boyunca yeni pay satışı gerçekleştirmeyecek.